Eerst zien dan geloven

Wat zijn we toch een lekker nuchter volk als Nederlanders. We zijn plichtsgetrouw, een tikkeltje eigenwijs maar bovenal toch gewoon je verstand gebruiken. Als het gaat om de ander hebben we het hoogste woord. We weten allemaal hoe het met iedereen gaat, met de buurman of buurvrouw en daar de moeder van. Die vriend of vriendin weer we allemaal van zien dat hij of zij toch niet helemaal de juiste keuzes maakt. Misschien wij we inderdaad ook wel het land van de spreekwoorden. Bij de buren is het gras altijd groener en we kijken graag de kat uit de boom en als laatste staan de beste stuurlui altijd aan wal.

Maar genoeg over spreekwoorden. Als het gaat om onze gezondheid dan wordt het opeens een ander verhaal. Ja als het “gratis” is dan staan we massaal in de rij. Maar zodra we in onszelf moeten investeren gaan we ons toch eens achter de oren krabben. Wordt het niet vergoed? Ja maar, ik stel het nog even uit. Het komt me nu niet zo goed uit net voor de vakantie. Zo dat is best wel veel. Zomaar eens wat argumenten die we als coaches en therapeuten horen als het gaat om goede (preventieve) zorg. Want ja we wachten liever tot het te laat is. Misschien is er dan wel een pilletje dat de dokter kan voorschrijven wat helpt om het probleem op te lossen. Maar zelf aan de slag, dat is best een grote uitdaging.

Hoe kom je over die drempel heen. Wat heb je nodig om die stap te maken om aan je zelf te gaan werken. Even wat anders, vanmorgen was ik met mijn zoon bij de mondhygiëniste. Vrij weinig aan de hand maar ze vond dat hij wel veel bloedend tandvlees had. Dit duidde volgens haar op ontstekingen in de mond. Daarna kreeg hij naast een advies over het verzorgen van zijn tandvlees en tanden ook een hele opsomming van welke klachten allemaal gekoppeld zijn aan ontstekingen. Als ik het hem nu, een halve dag later vraag is hij alles vergeten. Waarom; het blijft niet hangen. Hij heeft geen inzicht wat ontstekingen zijn en welke schadelijke gevolgen deze hebben voor ons lichaam.

De oorzaak van het hoge aantal ontstekingen is ons lichaam is omega 6 vetzuur. Dat zit helaas overal in onze dagelijkse voeding. Elk product dat als ingrediënt plantaardig vet heeft bevat waarschijnlijk omega 6. En dan vooral vetten die afkomstig zijn van zonnebloemolie, raapolie of soja olie. En waarom zit dit zoveel in onze voeding, nou gewoon het is makkelijk te verkrijgen en lekker goedkoop. Omega 6 heeft een functie in ons lichaam anders zouden we het allang uit onze voeding geëlimineerd hebben. Omega 6 is ontstekingsbevorderend. Een hele handige functionaliteit van ons lichaam, ontstekingen zorgen er namelijk voor dat er herstel werkzaamheden in ons lichaam verricht worden. Elke beschadiging in onze spieren en ons weefsel wordt door middel van ontstekingen gerepareerd. Een soort van smeedkunst. Door het warm te maken smelt het samen tot een geheel.

Maar wat nu al we een teveel aan omega 6 binnen krijgen? Dan staat ons lichaam in brand en hebben we geen water om de boel mee te blussen. Want dat is wat er feitelijk aan de hand is. Ons Westerse dieet is zo voorzien van en verzadigd met omega 6 vetzuren dat we ontzettend ongezond bezig zijn. Veel van onze welvaart ziekten zijn te wijden aan stress en verkeerde voeding. Gelukkig kunnen we hier iets aan doen. Ongeacht onze leeftijd, geslacht, gewicht of staat van gezondheid. Met behulp van de balancetest kunnen we testen hoe het gesteld is met onze vetzuur samenstelling. Door middel van een kleine vingerprik en een aantal druppels bloed kan er in een gespecialiseerd laboratorium een complete analyse gemaakt worden van onze vetzuur samenstelling. En dan hebben we een uitslag…. En dan, hoe worden we dan weer gezond?

Het mooie van bloed is dat het zich elke 4 maanden ververst. Dus als je je bloed minimaal 4 maanden voorziet van goede gezonde vetten kan je je hele vetzuursamenstelling compleet herstellen. In 4 maanden een complete reset met alle gezondheidsvoordelen van dien. Meer energie, minder last van ontstekingen, 90% lagere kans op het ontstaan van hart en vaatziekten, verbeterde hersenfunctie. En zo verder. In een andere blog zal ik nog meer posten over deze gezondheidsvoordelen.

Wil je weten hoe het gesteld is met jouw vetzuursamenstelling en hoe je dit kan aanpassen om daarmee je gezondheid te verbeteren stuur me dan een bericht op info@vuurvitaal.nl

>