Ademwerk

De meest krachtige tool die altijd beschikbaar is

Wanneer we inademen, gaat er zuurstof (O2) via onze neus of mond naar de luchtpijp en longen. Zuurstof gaat door de longen het bloed in en stroomt dan naar de spieren en organen. In de cellen vind er een verbrandingsreactie plaats en daarbij komt koolzuur (CO2) vrij. De koolzuur gaat via het bloed naar de longen, waarna we het uitademen. Elke dag adem je ongeveer 20.000 keer in en uit. Koolzuur lijkt dus een afvalstof , maar dat is het allerminst. Koolzuur zorgt voor transport naar onze spieren en organen. Adem is er altijd en het is  de basis van ons bestaan. Zonder adem is er geen leven. 

Herken je dit?

Hoe zou het voor je zijn als?

Dit is mogelijk met ademwerk!

De ademhaling is de poort naar het onderbewustzijn, naar onze gevoelswereld, want ademen is voelen. De onafgebroken stroom van de ademhaling zorgt voortdurend voor een contact tussen de buitenwereld om ons heen en onze binnenwereld. Hoe zwakker en minder bewust we ademhalen, hoe minder contact we hebben met ons gevoel en hoe minder contact we hebben met de mensen om ons heen. Onze ademhaling zit ook voor een groot deel verbonden aan ons zelf herstellend vermogen. Hoe minder bewust we ademhalen, hoe minder we het vermogen om ons zelf te genezen gebruiken. 

Maar inmiddels weten we dat we tot veel meer in staat zijn als gaat om heling van ons lichaam. In de Oosterse geneeswijze is al jaren bekend dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, terwijl wij in het Westen vooral vanuit onze geest en bijbehorende gedachten handelen.

Bij lichaamsgerichte therapie wordt het lichaam als ingang gebruikt om onderliggende situaties aan te pakken. In het verleden verkrampte het lichaam om zich staande te houden in vervelende, akelige of angstige situaties. Al deze herinneringen liggen opgeslagen in het lichaam in de vorm van fysieke blokkades. Deze blokkades kunnen verhardingen zijn in spier- en bindweefsels of als een zacht kussen, maar ook als over- of ondergewicht. Bij lichaamsgerichte therapie wordt gebruik gemaakt van de adem, beweging en geluid. Door intensief te ademen, erbij te bewegen en geluid te maken wordt het lichaam geactiveerd om emoties en gevoelens die gekoppeld zijn aan oude situaties te uiten en los te laten. Het hoofd hoeft niet te weten hoe, waarom en wat er los gelaten wordt. Het lichaam zoekt hierin zelf zijn weg. Gevolg is dat het lichaam zich ontspant, zachter en transparanter wordt en energie kan beter gaan stromen. Wat 100 therapeutische gesprekken niet kunnen bereiken kan soms wel met een lichaamsgerichte ademsessie!

Lees hier de ervaringen van van anderen:

Hoe gaan we dit doen?

Ben jij iemand die

  • Graag nieuwe dingen wilt leren
  • Gemotiveerd bent om aan jezelf te werken
  • Weet dat transformatie pas kan beginnen als je doorzet, ook als het lastig is
  • Bereid is om eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet terugdeinst als het moeilijk wordt
  • Nu echte veranderingen in je leven wilt doorvoeren
  • In zichzelf durft en wilt investeren?

Dan ben jij bij mij aan het juiste adres!

Wil je naast ademwerk ook actief aan de slag met het veranderen van je leefstijl, kijk dan ook eens bij mijn “LEEFVITAAL” traject. Een compleet en uitgebreid traject dat je helpt om stappen te maken naar een betere gezondheid.

leefstijl verandering

Ervaringen van anderen:

Mijn allereerste ademsessie, ondanks ik er geen verwachting van had vond ik het toch best spannend maar Daniël had een veilige ruimte gecreëerd met kaarsjes en rustige muziek. De hele sessie was hij kalm en rustig naast mij aanwezig, wist wat hij deed en reageerde vanuit zijn gevoel. Het was heftig maar ook fijn. Twee dagen later kreeg ik een appje met de vraag hoe het met me ging, dat is toch top service! Daniël bedankt voor je goede begeleiding, ga zo door.
Marieke
individuele ademsessie
>