Grip op je Winterdip

Herken je dit?

Als de blaadjes van de bomen vallen…
Je ziet ieder jaar weer op tegen de herfst en de winterperiode. Je voelt je snel down, lusteloos en je bent niet vooruit te branden. Je herkent de volgende symptomen bij jezelf.

  • (extreme) vermoeidheid
  • veel behoefte aan slaap, zelfs als je al meer dan normaal slaapt
  • prikkelbaarheid
  • slechtere concentratie
  • neerslachtig en lusteloos
  • somberheid
  • minder behoefte aan sociale contacten (soms zelfs afsluiting voor de buitenwereld)
  • het gevoel hebben niet meer in balans te zijn

Het kan zijn dat je bovenstaande klachten in lichte vorm hebt, ook dan is het goed om hier al mee aan de slag te gaan. Een winterdepressie kan in verschillende gradaties voorkomen. Wat je ook doet, het blijft een worsteling en mensen nemen je niet altijd serieus. Misschien ervaar je dat niemand lijkt te begrijpen wat je doormaakt. Belangrijk is dat jij jezelf en jouw lichaam gaat leren begrijpen, zodat je andere keuzes kunt maken die goed zijn voor jou. Je bent nu klaar om dingen anders te gaan doen. 

Zodra de R in de maand zit krijgen we er weer mee te maken. Er komt minder zonlicht naar de aarde, we gaan minder naar buiten en bedekken meer ons lichaam. Stuk voor stuk factoren die ertoe bijdragen dat we minder vitamine D aanmaken in ons lichaam.  Er is een grote relatie tussen de aanmaak van vitamine D en het ontstaan van depressies. De zogenoemde winterdip. Je voelt je moeier, futlozer en wordt minder makkelijk wakker. Zeker als het weer dan ook nog grauw en regenachtig wordt. Je kan daar iets aan iets aan doen. In deze online training gaan we je tips en informatie geven hoe je grip kunt krijgen op je winterdip.

"De boom in het bos liet in de herfst alles los. Alles liet hij gaan. Hij fluisterde zacht: loslaten is nodig, om sterker in het leven te staan"

In deze online training hebben we onze kennis en kunde samengevoegd zodat er een hele praktische handleiding is ontstaan om jou te helpen om grip te krijgen op je winterdip.
Ter ondersteuning hebben we ook een besloten facebookgroep Grip op je Winterdip gemaakt. Hier zullen we regelmatig filmpjes of quotes delen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Delen is helen en support van anderen die hetzelfde doormaken als jij, is heel belangrijk. Jij bent niet alleen! In de mail vind je hiervoor de link waarmee je lid kunt worden.

Wat leer je?

We nemen jou en jouw proces uiterst serieus

Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe het voelt om een winterdip te hebben. Dat is ook de reden waarom we deze training hebben ontwikkeld. Dus loop je tijdens de training ergens tegenaan, mis je iets, heb je behoefte aan ondersteuning, wordt dan zeker lid van onze besloten Facebookgroep! Lees hier meer over deze training op onze online leeromgeving van Licht op Verbinding of klik op onderstaande button. Je wordt dan direct doorgestuurd.

>