Hoe trauma onze gezondheid beïnvloed

JE HOEFT NIET ALTIJD ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN!

Hoe gaat het?
Ja, het gaat goed, maar ik slaap wel slecht. Wordt onrustig wakker en blijf maar last houden van vage kwaaltjes.  
Goh wat vervelend; maar hoe komt dat dan?
Geen idee ik mankeer nooit wat.
Wel eens gedacht aan trauma?
Hoe zo ik heb nooit iets heftigs meegemaakt zoals moord of een heftig ongeluk.

Bovenstaande conversatie is misschien wat beknopt maar het is eigenlijk de verkorte versie van veel zaken die ik bespreek met mijn cliënten. Ik zie in de praktijk dat veel klachten voortkomen uit trauma of traumatische ervaringen. 

Trauma hebben we allemaal, want trauma zit niet alleen in moord, natuurrampen, oorlogsgeweld of seksueel misbruik. Trauma kan ook voortkomen uit pestgedrag, scheiding, verlies van een dierbare, een kwetsende opmerking en geboren worden. Dus de eerste mens die zegt ik ben zonder trauma’s, die moet letterlijk nog geboren worden.

 Trauma heeft een grote invloed op ons leven en een sterke relatie met onze gezondheid.

In deze masterclass ga ik het hebben over het ontstaan van trauma en hoe trauma een directe relatie heeft met onze gezondheid.

Er zijn tal van lichamelijke processen die ons biologisch tegenwerken doordat ons lichaam trauma of traumatische ervaringen ervaart.

Dus wil jij meer weten over:

– soorten trauma’s
– de klachten die gekoppeld zijn aan trauma’s
– gevolgen van het niet aanpakken van trauma’s
– de relatie van trauma met processen die ons biologisch aansturen
– wat je kunt doen om de impact van trauma te verminderen
– hoe kan je je eigen gezondheid kan verbeteren

Schrijf je dan in voor deze materclass en ga met mij en anderen het gesprek aan. Ik ga je inzichten geven waardoor je je gezondheid in een ander daglicht gaat zetten. Je gaat zien dat er meer relaties gelegd kunnen worden tussen trauma en leefstijl. Kortom een super waardevolle inzicht geven workshop waar je echt wat van op steekt. 

>