Over

Daniël Hofman

Het menselijk lichaam is een wonderbaarlijk mechanisme dat op honderden verschillende manieren met elkaar gekoppeld is. Ik ben gefascineerd door dit mooie samenspel. Ik kijk dus ook graag naar het grote geheel. Lichaam en geest zijn voor mij één en elk probleem kan zowel een fysieke, mentale, emotionele als spirituele oorzaak hebben. Dit gedachtengoed heb ik de laatste jaren ontwikkeld maar daar ging nodige aan vooraf.  Graag geef ik je een kijkje in mijn levensloop met daarbij behorende ontwikkeling. Als klein jongetje wilde ik altijd een superheld zijn. Ik was voor mijn gevoel geboren met een rode cape en een rode luier. Ik zou de wereld gaan redden en het liefst iedereen. Op mijn 3e jaar kwam de eerste kink in de kabel waardoor ik ging afwijken van mijn levenspad, mijn vader werd ernstig ziek. Hij kreeg de ziekte van Pick, een progressieve vorm van dementie. Op mijn 7e jaar overleed hij en daarmee heb ik mijn gevoeligheid inclusief al mijn gevoelens weggestopt.

Het luikje in de keuken bij de Chinees...

De deur ging op slot niet meer over praten. Zul je goed je best doen en heel erg lief zijn zei mijn lieve oma altijd als ze na een lang weekend logeren bij ons thuis weer terug naar huis ging. Wat was ik lief, in de klas, thuis, in judozaal, op scouting.
Ik was kampioen in mijn best doen, vooral voor de ander. Dienstbaarheid stond hoog in het vaandel. Eerst de ander dan ik. Als ik achteraf terugkijk, zeker ook in mijn werkverleden, zie ik een patroon. Je kent toch wel dat luikje bij de Chinees. Dat gaat heel even open, je hebt geen idee wat er zich achter bevind. Het enige wat je weet is dat er een briefje met een paar krabbels naar binnen wordt geschoven en binnen 10 minuten wordt er van de andere kant een volledige rijsttafel teruggeduwd. Tadaa!! Ik heb jarenlang achter dat luikje gezeten. Rustig wachtend tot het probleem naar binnen wordt geschoven en ik er een oplossing inclusief cadeaupapier met strik weer terug kon geven. 

Super krachten en kwaliteiten

Ging lange tijd heel goed totdat ik steeds meer ging geven en minder er voor terug kreeg wat tot twee keer toe resulteerde in een burn-out.
Ik bezit namelijk een aantal kwaliteiten die bij verkeerd gebruik een ideaal recept kunnen zijn voor burn-out: verantwoordelijk, zorgzaam, begripvol, helpend, oplossend, doorzetten, eigenwijs, betrokken, verantwoordelijk.

Twee keer ben ik in die valkuil gekukeld en heb ik maanden thuis gezeten, de eerste keer lag ik 5 dagen in het ziekenhuis met een longontsteking er bovenop. En dan is de weg naar boven lang en zwaar. Met veel rust, grenzen stapje voor stapje verleggen, goed slapen, gezond eten en veel bewegen ben ik er weer bovenop gekomen.

Over de ezel en de steen..

Zoals het spreekwoord zegt; een ezel stoot zich over het algemeen, geen twee keer aan de zelfde steen. Maar deze ezel wel. En waarom omdat ik niet deed waar ik gelukkig van werd. Dus na de tweede keer ben ik stappen gaan maken. Ik ben gaan doen wat beter was voor mij. Ik ben achter het luikje vandaan gekomen en heb meer en meer mijn podium opgezocht. Ik plek waar ik meer van mezelf kon laten zien.

Ik merkte dat mijn plekje niet achter een bureau met computer is maar voor de groep. Want ik ben een verteller, een leraar, een inspirator en een motivator. Gecommitteerd aan alles wat ik doe. Nederland vitaler en gelukkiger maken is mijn grote doel.

Als ik ja zeg dan gaan we. Aan de andere kant ben ik ook super eigenwijs. Want als jij zegt dat kan niet zal ik je bewijzen dat het wel kan. Daarnaast ben ik ook een healer, een genezer. Niet voor niks ben ik opgeleid tot body mind release therapeut, stressoloog, adem en trauma werk en OERsterk Coach. Een complete mix van kennis en vaardigheden om een compleet traject aan te kunnen bieden dat werkt op meerdere fronten, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wat moet je verder van mij weten?

-ik ben een watermens, ik ben het liefste op, rond of in het water. Windsurfen is een hobby en een opstap naar mijn grote droom; het bezitten en varen met een eigen zeilboot.

-ik ben de beste pizzabakker van Rotterdam en omstreken. Ik bak de meest verrukkelijke pizza’s in mijn eigen steenoven in de achtertuin.

-verzot op thee, voor mij geen koffie. Ik ben een echte theeholic. Waar ter wereld ik ook een theewinkel tegen kom er gaat minimaal een aantal zakjes mee thee mee naar huis.

-mensen noemen mij ook wel eens het wandelende weetjes wonder. Ik zit vol met rare weetjes en feiten

-een sensitieve kameleon, ik kan me feilloos aanpassen aan de behoefte van een persoon of groep, inmiddels zonder daarbij mezelf te verliezen.

>